Ser denne e-mail ikke rigtig ud i dit mailprogram? Klik her for at se den online »

Efter et vådt forår, så kom sommeren endelig til Danmark i august. Vi håber, at alle vores læsere har haft en god sommer. Vi vil her i vores september nyhedsbrev fortælle hvad der er sket siden sidst og om kommende spændende aktiviteter og arrangementer.

SIDEN SIDST


Stiftelse af Foreningen Nordjysk FødevareErhverv -

CVR nr. 36950234.

Den 8. juni 2015 blev der afholdt stiftende generalforsamling og Foreningen Nordjysk FødevareErhverv blev stiftet.

Se bestyrelsen her

Som medlem får du:

  • Adgang til gratis service og viden
  • Programaktiviteter
  • Særlige medlemsydelser - analyser m.m.
  • Indgå i netværk af visionære ledere, som du kan udveksle erfaringer med
  • Internationalisering, hvor du kan bruge os som platform og indgå i innovationsprojekter med andre partnere
  • Mulighed for indflydelse på fødevaresektoren, dine tanker og idéer bliver hørt i et fagligt forum

Læs mere her

Hvis du ønsker at blive medlem af Nordjysk FødevareErhverv så kan vi kontaktes på tlf. nr. 72 44 44 12 eller email bsj@njfe.dk. 

Du kan også hente tilmeldingsblanket her


Kommunikationsberedskab og krisehåndtering

Med baggrund i, at vi de seneste år har set eksempler på hvor sårbar bl.a. fødevareerhvervet er med de sociale mediers indtog, blev der den 28. maj afholdt workshop omkring kommunikationsberedskab og krisehåndtering.

Workshoppen havde fokus på, hvor vigtigt det er med den rigtige kommunikation til medier, kunder, samarbejdspartnere og medarbejdere, hvis krisen indtræffer med dårlig omtale.

Journalist, Esben Lind, Publicity kom med konkrete eksempler og deltagerne havde en udfordrende dialog omkring, hvad man skal være opmærksom på før krisen rammer

  • Forebyg krisen!
  • Hav en kriseplan i skuffen
  • Start i plus!
  • Undgå de typiske fejl

og konkrete anbefalinger, når krisen er indtruffet:

  • Vær forberedt
  • Erkend krisen (få evt. professionel hjælp)
  • Etabler medioovervågning
  • ..............

Læs indlæg fra workshoppen her


NEXT STEP

Ultimo juni indsendte vi ansøgning om nyt udviklingsprogram NEXT STEP.

Som informeret i vores maj nyhedsbrev vil programmets hovedaktiviteter omfatte:

  • Forretningsudvikling

  • Branding og markedsudvikling

  • Internationalisering / eksport

Vi informerer nærmere om igangsætning af programmet på Fødevarekonferencen den 15. september.

PRESSEOMTALE i medier

Flere nordjyske medier har i august måned bragt artikel om Bodyman, Hadsund og vores kommende Fødevarekonference den 15. september.

Bodyman, Hadsund, Nordjyske søndag den 16. august

Da virksomheden sidste år besluttede at starte salget af proteinpulver under eget navn henvendte den sig til Nordjysk FødevareErhverv for at få hjælp til at få produkterne godkendt på det danske marked. Bodyman gennemgik herefter et rådgivningsforløb under Fødevareindsatsen med fokus på mærkning af fødevarer.

Direktør Thomas Pedersen udtaler "Vi kan næsten ikke få armene ned. Interessen for kosttilskud og proteinpulver er generelt i stigning, og vi har tilsyneladende ramt plet med vores proteinpulver".

Læs artiklen her

Omtale Fødevarekonference den 15. september

Den 25. august skrev Nordjyske "Detailhandel vigtig for nordjysk fødevaresektor. Fødevareerhvervet er det største private erhverv i Nordjylland, og den nordjyske udvikling og beskæftigelse er således nøje afhængig af, hvilken vej detailhandlen går. Det sætter en række forskere og virksomheder nu fokus på ved en konference den 15. september..........."

Læs artiklen her

Den 25. august skrev Food Supply "Hvordan får vi solgt vores fødevarer. Konference giver producenter bud på vækstmuligheder og nye veje. Hvis det er svært at sælge sine produkter til de store supermarkeder, hvad gør man så? Kan man alligevel få foden indenfor? Og hvis ikke - hvor ligger alternativerne så?

Læs artiklen her

DER ER STADIG ENKELTE PLADSER PÅ FØDEVAREKONFERENCEN DEN 15. SEPTEMBER - SÅ TILMELD DIG DIG HER, HVIS DU IKKE ALLEREDE ER TILMELDT.


AKTIVITETER

I forbindelse med Fødevarekonferencen den 15. september introduceres 2 nye aktiviteter:


DETAIL VÆKSTGRUPPE

Udvikling af nye idéer til salg af dine produkter i dagligevarebutikkerne

Projektets tidshorisont: Oktober-november 2015

Tirsdage i uge: 43, 45, 47 og 49

INDHOLD

Fase 1: Test af koncepter og produkter

Fase 2: Præsentation for supermarkedskæderne

Fase  3: Rådgivningsforløb

Fase 3 vil være omfattet af retningslinierne for NEXT STEP programmet, som forventes igangsat primo november 2015.

Pris for deltagelse i VÆKSTGRUPPE DETAIL koster 2.500 kr for medlemsvirksomheder - og 5.000 for ikke medlemmer - først til mølle...

Tilmelding kan ske på Fødevarekonferencen - eller ved efterfølgende tilmelding senest den 9. oktober 2015.

Læs mere her


GROSSISTKLYNGE SJÆLLAND

Udvikling af fælles afsætningsplatform og branding på det sjællandske grossist marked

Projektets tidshorisont: Oktober-november 2015.

Tirsdage i uge 41, 44, 46 og 48

Baggrund og Indhold

Nordjysk FødevareErhverv har fået gennemført en analyse af potentialet i grossistleddet på Sjælland ved AMT Food Consult. Undersøgelsens konklusion er, at opstart på det sjællandske grossist marked helt sikkert vil blive en succes – i samarbejde med en identificeret grossist, som med stor salgsenergi vil kunne varetage distributionen på Sjælland.

Det sjællandske marked ”skriger efter” alternativer til mainstream produkter – som ikke sælges på pris men kvalitetsprofil og story telling.

Fase 1 - Match mellem grossist og virksomheder

Fase 2 - Oplysning af fælles afsætningsplatform

Fase 2 vil være omfattet af retningslinierne for NEXT STEP programmet, som forventes igangsat primo november.

Pris for deltagelse i Leverandørklyngen Grossist Sjælland koster 2.500 kr. for medlemsvirksomheder og 5.000 kr. for ikke-medlemmer - først til mølle.

Tilmelding kan ske på Fødevarekonferencen - eller ved efterfølgende tilmelding senest den 2. oktober 2015.

Læs mere her

KOMMENDE ARRANGEMENTER



Konferencen tager afsæt i de nyeste udviklingstendenser inden for den danske detailhandel og sætter fokus på hvilke kræfter og dynamikker der skal drive denne udvikling.

Fødevareerhvervet er det største private erhverv i Nordjylland, og den nordjyske udvikling og beskæftigelse er således nøje afhængig af, hvilken vej detailhandlen går. Det sætter en række af landets mest fremtrædende eksperter nu fokus på.

  • Bruno Christensen, Detailhandels Promotion International ApS - Vejen til vækst går gennem unikke produkter - eller større rabatter.

  • Jan Sundbo, professor Roskilde Universitet - Oplevelsesøkonomi som bindeled mellem fødevareproducent og kæde.

  • Christian Christensen, chef for lokale varer Coop - Detailhandlen og de lokale fødevarer

  • Flemming Birch, Birch & Birch ApS - Fødevaretrends - mening med galskaben.

Læs programmet her

KONFERENCEN afholdes den 15. september 2015 NOVI Science Park, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø kl. 13.00-17.00.

Deltagelse på konferencen er gratis.

Tilmelding senest den 10. september til Birgit Søgaard Jensen, bsj@njfe.dk eller tlf. 72 44 44 12.

For yderligere information kontakt info@njfe.dk eller på tlf. nr. 72444412

Har du spørgsmål eller kommentarer til nyhedsbrevet, hører vi gerne fra dig.

Vi kan kontaktes på info@njfe.dk eller på tlf. nr. 72 44 44 12.

Vi forventer at udkomme med et nyhedsbrev hvert kvartal.

Læs mere om Nordjysk FødevareErhverv

Følg os på LinkedIn

Ønsker du ikke længere at modtage vores nyhedsbreve? Afmeld nyhedsbrev »