Maritimt netværk i Hanstholm blev startet i efteråret 2014 på initiativ af Thy Erhvervsforums daværende erhvervschef Martin Hoxer.

Nordjysk FødevareErhverv er facilitator og tovholder af Maritimt netværk i Hanstholm. Susane Røntved er af Nordjysk FødevareErhverv udpeget som facilitator og tovholder af netværket.

Netværket består af:

Formændene for fiskeriforeningen, eksportørforeningen, auktionsmesteren, havnedirektøren, Thy Erhvervsforum og repræsentanter fra erhvervsudviklingen i kommunen.  Derudover har der været flere andre ad hoc gennem årene.

Gruppen mødes 6-8 gange om året og bruges i høj grad som en mulighed for systematisk udveksling af informationer parterne imellem, og er med til at facilitere konkrete projekter på havnen og erhvervet.

Af konkrete opgaver der gennem tiden har været behandlet er undersøgelse af et fælles markedsføringsinitiativ, opsamling af konkrete oplysninger til brug ved evt. etablering af en rødspættefabrik, initiativer til at placere Hanstholm centralt omkring udnyttelse af biprodukter, som b.la. resulterede i en inspirerende studie rejse til Island samt at der blev afholdt en nordisk workshop omkring bedre udnyttelse af biprodukter i Hanstholm.

Vil du vide mere, så kontakt Birgit Søgaard Jensen på bsj@slet-dette.njfe.dk eller tlf. 72 44 44 12.